Vaccination mod corona

Borgere, der får tilbudt vaccinen, får direkte besked i deres e-boks.

Opdateret den 11. oktober

Vaccination i Varde

Fra og med uge 41 - dog med undtagelse af uge 42 - vil det være muligt at blive i Varde:

  • Onsdage mellem kl. 9.00-14.00 i Sundhedshuset, Søndertoften 22, 6800 Varde

Du kan finde en oversigt over alle vaccinationssteder på coronasmitte.dk.

Sådan bliver du vaccineret

For at du kan blive vaccineret, skal du have modtaget din invitation til vaccination mod COVID-19 i din e-Boks eller med brev. Når du har det, kan du blive vaccineret. I første omgang vil personer over 85 år blive inviteret til vaccination. Derefter vil dem over 65 år blive inviteret.

Bestil tid med NemID

Ved at logge på www.vacciner.dk med dit NemID kan du se, hvor du kan blive vaccineret samt ledige tider. Du kan eventuelt spørge en pårørende om hjælp til at bestille tid.

Bestil tid telefonisk Har du brug for hjælp til at bestille tid, kan du kontakte Region Syddanmark på telefon 99 44 07 17, tast 1.

Telefonen er åben på hverdage kl. 08.00-15.00 og weekend kl. 09.00-13.00.

Din region kan hjælpe dig med at bestille tid, hvor det passer dig bedst. Både i forhold til ledige tider og afstand.

Vaccination uden tidsbestilling

Du kan også møde op i et vaccinationscenters åbningstid uden tidsbestilling. Adresser og åbningstider finder du på coronasmitte.dk.

Få hjælp af Borgerservice

Hvis du er ude af stand til at benytte en af ovenstående muligheder, kan du kontakte Borgerservice. Ring på tlf. 7994 7010, så får du hjælp til at bestille tid til vaccination.

Prioriteringsrækkefølge
I forhold til vaccination med et tredje stik, så vil personer over 85 år i første omgang blive inviteret til vaccination. Derefter vil dem over 65 år blive inviteret.

Transport

Borgere, der ønsker at tage imod tilbuddet om vaccination mod COVID-19, skal som udgangspunkt selv sørge for at komme til vaccinationscenteret eller få en af sine pårørende til at køre sig.

Borgere, der er visiteret til handicapkørsel henvises til at benytte denne ordning.

Borgere, der har varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse i en sådan grad, at de er ude af stand til selv at transportere sig, kan kontakte kørselskontoret på telefon 79 94 70 10 for nærmere vejledning og vurdering af, om der er mulighed for at få hjælpe med kørsel til vaccinationsstedet.

Vaccination af udlændinge
Der er flere forskellige grupper af udlændinge, som har mulighed for at modtage vaccination for COVID-19 i Danmark.

Man har ret til gratis vaccination i Danmark, hvis:

  • man har registeret bopæl i Danmark
  • man er bosat i udlandet, men sygesikret i Danmark (har særligt sundhedskort) inkl. danskere med bopæl i udlandet, som fortsat er dansk sygesikret
  • man har midlertidigt ophold i Danmark, men ikke er sygesikret i Danmark.

Læs mere på Region Syddanmarks hjemmeside: https://www.regionsyddanmark.dk/wm531346

Andet

Bliv klogere på vaccinen

Læs mere om vaccinationer mod COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

https://www.sst.dk/da/corona/Vaccination-mod-COVID-19

Eller på Region Syddanmarks hjemmeside, hvor du også kan læse om de syddanske vaccinationscentre:

https://www.regionsyddanmark.dk/wm528718

Desuden finder der svar på oftest stillede spørgsmål på hjemmesiden www.vacciner.dk . Det er også på denne hjemmeside du kan bestille tid til vaccination mod COVID-19, hvis du har modtaget brev i e-boks eller postkasse.

Hvis du har generelle spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til COVID-19 hotline på telefon 7020 0233.

Ledsager

Har du brug for en ledsager, når du skal vaccineres for COVID-19, så tilbyder Røde Kors hjælp til at finde en frivillig ledsager, der kan give dig tryghed og følgeskab fra dit hjem til coronavaccination og tilbage igen.

Røde Kors kan kontaktes alle hverdage fra kl. 10-14 på tlf. 35 29 96 60. Du kan også tilmelde dig og læse mere på rødekors.dk/parat