Borgerforslag: Genbrugspladserne

Oprettet af: Zanne Munk den 25. november 2019

Forslaget

Jeg foreslår at Varde kommunen, kigger lidt på reglementet for genbrugspladsen Kolding Nord i Kolding kommune. I Kolding, kan man frit aflevere ting på genbrugspladsen, men man kan sandelig også - som privatperson - tage brugbare genstande med hjem, såfremt man finder noget anvendeligt. Foreninger kan endvidere tage fra kommunens andre genbrugspladser.

Der smides i dag SÅ mange brugbare ting ud, der snildt kunne genbruges af andre mennesker. Som det er nu, er det forbudt at tage ting med hjem fra pladserne i Varde kommune. Hvorfor?
Det er ganske uforståeligt, når nu genbrug virkelig er sat højt på dagsordnen både i det offentlige og i mange private hjem. Ser vi på miljøet, vil det bestemt også være en gevinst, om ting kan finde nyt liv/nye anvendelser.
Selvfølgelig vil der være materialer, der ikke bør kunne "klunses" men det kan man så have på særskildt afdeling af genbrugspladsen. Som det foregår nu, er der jo kontrol med alle containere, denne kontrol kunne således minimeres. 

Jeg foreslår at Varde kommunen kopierer Kolding og giver tilladelse til at borgerne tager ting med hjem fra de store pladser, der har personale ansat til kontrol af aflevering.

Sådan stemmer du

Er du enig i ovenstående forslag, har du mulighed for at stemme på det.

Udfyld felterne nederst, så tæller din stemme. Dine kontaktoplysninger vil ikke være synlige for andre.

Betingelser for at stemme

Du skal være borger i Varde Kommune og have almindelig valgret for at stemme på et forslag. Man må kun afgive én stemme per forslag.

Der foretages regelmæssige tjek af navne og adresser for at sikre, at det kun er borgere fra Varde Kommune, der opretter og stemmer på forslag.

Stem på forslaget ved at udylde felterne
E-mail
Adresse