Foreningernesdag2020

Foreningernes Dag 2020

Varde Kommune sætter fokus på folkeoplysende og kulturelle foreninger den 20. september 2020 - en temadag fyldt med motiverende oplæg.

Varde Kommune ønsker i 2020 at sætte fokus på de folkeoplysende og kulturelle foreninger. Foreningslivet er en vigtig grundsten i dagligdagen for lokale børn og unge, og samtidig er foreningslivet meget afhængige af den frivillige arbejdsindsats, der ydes hver eneste dag - alle årets 365 dage. Vi skal sikre, at foreningens frivillige er klædt godt på til opgaven. Foreningernes Dag 2020 kan motivere, begejstre og være med til at skabe et netværk for foreningerne samt foreningernes ledere, trænere m.v.

Derfor:
Tag dine foreningskollegaer under armen og kom til en dag fyldt med inspiration, ny viden, hyldest af de frivillige i Varde Kommune samt kåring af Årets Foreninger 2019.

Klik her for at se det fulde program og tilmelding - forventes at komme i løbet af uge 32.

Tilmelding:
Tilmeld dig dagen her https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=HASA5NN1LP3N

Sidste frist for tilmelding til Foreningernes Dag 2020 er torsdag den 10. september 2020.

Hvis I er flere fra samme forening som tilmelder sig til Foreningernes Dag vil vi opfordre jer til, at I vælger forskellige inspirationsoplæg, så I får så meget ud af dagen som muligt.

Værd at vide om Foreningernes dag

Indstilling af jeres jubilarer

Bag enhver forening og foreningsaktivitet står en række dygtige ledere, trænere og frivillige og som altid – klar til at hjælpe. Disse personer vil Varde Kommune og rådene gerne sætte ekstra pris på i 2020.

I forbindelse med Foreningernes Dag 2020 vil Varde Kommune hylde frivillige i folkeoplysende og kulturelle foreninger, som har været frivillige i mere end 10, 25, 40 og 50 år.

Er der i jeres forening en eller flere ledere, trænere mv. som har ydet en frivillig indsats i 10 år eller derover, så benyt nedenstående link, hvor I kan indstille de frivillige.

https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=4SHYE6NKLN3K

Indstilling af Årets Forening 2019

Hvem skal løbe med titlen som Årets Forening 2019 indenfor Idrætsrådet, Fællesrådet og Kulturelt Råd? Skal det være din forening, så send os en indstilling til Årets Forening 2019. Der kåres en forening inden for hvert af rådene, så din forening skal ikke holde sig tilbage.

Der er ingen faste kriterier, men et godt bud på en indstilling kunne være, hvis I de sidste år har arbejdet på et projekt for at få flere nye medlemmer ind i foreningen. Måske I har skabt et godt miljø for jeres ledere og trænere eller jeres unge medlemmer. Måske har I bare gjort et eller andet fantastisk – en rigtig god historie, som I gerne vil dele med resten af foreningslivet i Varde Kommune.

Fat pennen og skriv 10-20 linjer om, hvorfor jeres forening skal kåres som Årets Forening 2019.

Indstillingen sendes på mail til bera@varde.dk senest torsdag d. 10. september 2020.

Forbehold angående COVID-19

Vi er meget bevidste om, at COVID-19 stadig spøger i kulissen, og derfor vil vi til arrangementet tage alle forholdsregler - og Foreningernes Dag bliver selvfølgelig ikke afviklet, hvis sikkerheden ikke kan overholdes.

Vi er derfor også klar til at tage vores forholdsregler, og hvis forsamlingsforbuddet stadig er gældende, vil vi overveje, hvorvidt arrangementet skal gennemføres.

Opdateret den 14. juli 2020.

Foreløbig invitation og program

Den 5. april 2020 skulle Foreningernes Dag have været afviklet, men ligesom så meget andet blev arrangementet aflyst.

Vi er trukket i arbejdstøjet igen og forhåbentlig er vi klar til at kunne afvikle Foreningernes Dag søndag den 20. september 2020.

I samarbejde med Idrætsrådet, Fællesrådet samt Kulturelt Råd stiller Varde Kommune skarpt på foreningerne og de foreningsfrivillige med stærke oplæg, som kan inspirere jer i jeres arbejde i foreningerne.

Så reservér allerede nu søndag den 20. september 2020 kl. 15-21.00 i kalenderen. Den endelige invitation til arrangementet vil blive udsendt først i august måned.

Vi meget bevidste om, at COVID-19 stadig spøger i kulissen, og derfor vil vi til arrangementet tage alle forholdsregler, og det bliver selvfølgelig ikke afviklet, hvis sikkerheden ikke kan overholdes. Vi er derfor også klar til at tage vores forholdsregler, og hvis forsamlingsforbuddet stadig er gældende, vil vi overveje, hvorvidt arrangementet skal gennemføres. Under alle omstændigheder så hold øje med arrangementet og status på Varde Kommunes hjemmeside: https://www.vardekommune.dk/foreningernes-dag-2020. Der vil vi løbende opdatere, hvis der sker ændringer til arrangementet. Hvis Foreningernes Dag gennemføres, vil det endelige program, tilmelding m.m. være at finde på siden.

Tid og sted

Arrangementet afholdes den 20. september fra kl. 15.00 til kl. 21.00 i Helle Hallen, Vrenderupvej 40C, 6818.