Kulturelle tilbud

Gå på opdagelse i de kulturelle tilbud i Varde Kommune. Her kan I både få et overblik over mulighederne og de forskelle puljer der støtter kulturlivet i kommunen.

I Varde Kommune har vi en bred vifte af kulturelle tilbud, og vi har noget til både store og små. Lige fra de helt store seværdigheder, som vi har samlet under oplevelser til de mere dagligdags tilbud, som du kan finde her på siden.  

Hvis du er på jagt efter et bestemt arrangement, så kig efter det i vores event-kalender

Ønsker du yderligere inspiration til at gå på opdagelse i kommunen, så kig forbi  Kulturvarde  eller VisitWestdenmark

Kulturelle tilbud

For børn - VAKS

Der findes masser af aktiviteter for børn i alle aldre, både i ferien og udenfor ferie

Foreninger og institutioner tilbyder ferieaktiviteter for børn gennem vores VAKS program.

VAKS er navnet for Varde Kommunes ferieaktiviteter for skolebørn. Det aktuelle program kan ses senest 1 uge før skolernes vinter, sommer- og efterårsferie.

Se VAKS programmet for vinterferien 2017

Til dagligt kan skoleeleverne i kommunen møde kulturen gennem det obligatoriske kulturtilbud  - Vardes kulturelle Rygsæk. Børn fra 5 år til 9. klasse møder hvert år en ny kunstform.

Vardes Kulturelle Rygsæk - læs mere om de spændende tiltag i rygsækken 

Varde Bibliotek

Foreningsportalen

Oplevelser i Varde Kommune

Musik og Billedskolen

Varde Sommerland 

Koncerter

Open Air Varde

Open Air Varde startede i 1978 som et én-dags arrangement og har siden udvidet til et fler-dags arrangement som foregår på to scener; amfi-scenen og bøgescenen. Open Air Varde bliver gjort muligt af frivilligt arbejde.     

Owen Luft Kånsert 

Owen Luft Kånsert startede i 1990 og i de første 7 år var det lokale bands som indtog scenen, sidenhen er det mere kendte navne som har optrådt. Der bliver udbudt 5000 billetter til begivenheden, som også bliver muliggjort af frivilligt arbejde. 

Lokalarkiverne

Lokalarkiverne

Arkivsamvirket er en paraplyorganisation for de 18 lokalhistoriske arkiver i Varde Kommune. Arkivet indeholder oplysninger om dit lokalområde, fx. menneskerne som bor der, samt virksomheder og foreninger i området.  

Kultur

KulturSpinderiet

KulturSpinderiet er navnet på kulturområdet på hjørnet af Vestvold/Kærvej i Varde. En del af KulturSpinderiet er bl.a. en skaterbane, boksebold, sansevæg, trampolin, samt et åbent værksted og udstillingssted. 

Kulturdagene i Ølgod

Kulturdagene i Ølgod startede i efteråret 1990 og blev arrangeret af Kulturdage foreningen. Formålet med Kulturdage foreningen er at gøre Ølgod mere synligt kulturelt både udadtil og for borgerne i området. 

Museum