Familier med behov for særlig støtte

Hvis dit barn eller unge, har et handicap eller har brug for særlig støtte i hverdagen, kan Varde Kommune tilbyde råd, vejledning og konkrete indsatser.

Varde Kommune tilbyder hjælp til familier med børn og unge, hvis dit barn eller ung har udfordringer i fx trivsel, udvikling, adfærd, familieforhold, skole, sundhed, fritid og venskaber.

Har du brug for rådgivning om for eksempel familieforhold eller dit barns trivsel og udvikling, kan vi hjælpe med forskellige typer af rådgivning og støtte.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige tilbud og støtte, samt information om lovgivningen på børn- og ungeområdet.

Tilbud og Støttemuligheder

Fritidspas

Udsatte børn og unge i Varde Kommune kan få et fritidspas, der består af økonomisk støtte til at deltage i fritidsaktiviteter. Varde Kommunes fritidspas er et tilbud til børn og unge, der har det svært. Med et fritidspas kan barnet eller den unge få støtte, så det kan deltage i fritidsaktiviteter lige som kammeraterne. Fritidspasset dækker udgifterne til for eksempel kontingent og udstyr til fritidsaktiviteten.

 

Fritidspasset gives til børn og unge på 6-17 år, som ikke i forvejen deltager i en fritidsaktivitet, hvis fritidsaktiviteten gør at barnet eller den unge kan styrke sine sociale relationer og kompetencer.

Hvis du ønsker at søge et fritidspas, skal du udfylde ansøgningsskemaet:
Ansøgningsskema til fritidspas
Du vil efterfølgende blive kontaktet af Varde Kommune.

Har du spørgsmål eller behov for vejledning, kan du kontakte vores administrative medarbejder Heidi Ventzelsen på 79 94 66 95 eller mail heve@varde.dk