Cykelkommune

32 skønne cykelruter

Varde Kommune er en cykelkommune, som byder på både moderne cykelstier og rå markveje gennem vestkystens unikke natur.

32 cykelruter i hele Varde Kommune er kortlagt til glæde for cykelglade borgere og turister.

Turene varierer i længde fra 7 til 28 kilometer og dækker hele kommunen. Der er masser af skønne ture i nærheden af byer og ude i naturen.

I øst kan man lade sige føre rundt om skønne Kvie Sø og Karlsgårde Sø. I vest går turen blandt andet til Vesterhavets vide strande, hen over dyrerige Filsø og til Vadehavet, der er en del af UNESCO's Verdensarvsliste. Mulighederne er mange.

Find kortene i de lokale turistinformation eller download dem på denne side.

En tredje mulighed er at downloade ruterne interaktivt til sin smartphone. Det er ret nemt:

  1. Find og download en GPX-læser der, hvor du downloader dine apps.
  2. Klik her (med din smartphone)
  3. Find den rute, du vil ud på, og klik "Download GPX-filen".
  4. Åbn filen med din GPX-læser-app.
  5. Tramp i pedalerne!

Læs mere

Mountainbikeruter i topklasse

Mountainbikerne kan lade sig udfordre af 11 førsteklassesruter med forskellige sværhedsgrader. Find dem i Blåbjerg Klitplantage ved Nr. Nebel, Bordrup Klitplantage ved Blåvand, Søndre Plantage og Sønder Heden Plantage ved Varde, i Ølgod Byskov og Ansager Plantage.

Læs mere her.

Især Blåbjerg Klitplantage regnes blandt de ubestridt bedste ruter i landet og er blandt Naturstyrelsens 10 Spir. Området har blandt andet været brugt til DM i MTB og er også vært for Vestjyllands største mountainbikeløb, Invita MTB Race.

Cykelkommune

Efter at blive hædret som Årets Cykelkommune i 2014 har Varde Kommune fortsat arbejdet med at etablere nye og moderne cykelstier til glæde for områdets cykelglade borgere og turister.

Dertil kommer cykellegebanen i Varde, hvor børn og barnlige sjæle siden indvielsen i 2017 har kunnet øve cykelsikkerhed på en sjov måde.

Det meste af året arrangeres der en lang række løb rundt i kommunen eller på MBT-banerne i skovene. Derudover findes der flere store cykelklubber med meget dedikerede medlemmer, der både deltager i nationale og internationale løb – og lægger en god portion frivillig energi og tid i vedligeholdelse af baner og anlæg.